Conferencia Joan Cerdà 09/05/2024

-->


Joan Cerdà Mendiela, llegenda de ´escalada, ha  deixat   un   llegat   notable a Catalunya. Membre del  Grup  d´Alta  Muntanya (GAM) del  Club  Muntanyenc  Barcelonès  i  de  la Secció d´Alta Muntanya (SAM) del Centre Excursionista de Terrassa, va obrir diverses vies a Montserrat, Pirineus, Dolomites i altres indrets entre 1960 i 1980. També va participar en expedicions a Grenlàndia, Patagònia, els Andes de Perú i les dues més rellevants al Hindu-kush (Himàlaia) els anys 1969 i 1971. 

“Si les roques de Montserrat parlessin, ens podrien dir moltes coses bones d´aquest home ple, encara, d´una vitalitat extraordinària. Però és ell mateix qui ens transmet, a través dels seus relats, aquesta energia que el manté actiu tant a la muntanya com al mar. Escoltar-lo és un gran plaer. No solament ens fa una sana enveja, sinó que també ens dóna una agradable satisfacció i l´esperança de poder, algún dia, arribar a la seva edat amb aquest mateix esperit infatigable.” (Revista Vertex 244)

Els seus coneixements i experiència van fer que exercís de professor a l´Escola Nacional d´Alta Muntanya.

Coneix la seva apassionant vida d´aventura i escalada en aquesta xerrada que ens vindrà a oferir al Casal de Cultura de Matadepera.