35º Ronda de Matadepera 2021

-->

35ª RONDA DE MATADEPERA

Data: Diumenge, 17 d’octubre de 2021

Lloc de sortida: C/Camí del Moliner, en front del núm. 56 –Matadepera-

Recollida de targetes,inscripcions,avituallament i sortida:de 8:30 a 9:30 h.

Distància:          11,200 km

Dificultat:          Mitjana

Temps:             Depenent del vostre pas,la podeu fer entre 3:30 a 4:15 h

Tancament de la recepció: 14:00 h.

 

MOLT IMPORTANT: A causa dels accesos que no permeten l’entrada de cotxes als senders del recorregut que fem, no es podrà donar l’entrepà de l’esmorzar. L’avituallament es farà de la següent manera: Al punt de sortida es donarà coca, aigua, vi dolç, refrescs, dues ampolles d’aigua de mig litre  i fruita. A l’arribada haurà un bon pica-pica ( pa amb tomàquet, embotits, formatges, aperitius i begudes). És convenient, doncs, que cada participant sigui autosuficient en el tema de la beguda i l’esmorzar.

 

                        RECORREGUT:

  -- DESCARREGA EL ARXIU GPX--

“En ma terra del Vallès

Tres turons fan una serra,

quatre pins un bosc espès,

cinc cuarteres massaterra,

“Com el Vallès no hi ha res”.

(Pere IV,fragments de “Corrandes d’exili”.Saló de tardor (1947)

 

Aquesta poesia va fer que tots els Centres Excursionistes de la Vegueria del Vallès valoressim el paisatge que tenim i vam crear les “Caminades Saludables del Vallès”. La nostra Ronda d’enguany és una d’elles.

Durant el trajecte trobareu quatre Controls , al quals els hi mostrareu la targeta de Control. En altres punts  trobareu altres persones amb armilles també, però que no són Controladors. Són els Informadors/res que us ajudaran a passar una roca, a pujar una canal o us poden informar sobre el tram que falta,etc..

Començarem el nostre recorregut en el lloc indicat, a mà dreta ja tenim el Camí dels Monjos, que amb una lleugera pujada ens deixarà a la zona coneguda com els Dipòsits. Tombarem a mà esquerra davallant per un carrer curt, estret i asfaltat, sortint a un sender ample. Aquí es pot dir que iniciem la Ronda de veritat.

Seguirem el sender, girarem a mà dreta i pujarem fins dos rocams espectaculars: a l’esquerra el Cavall Bernat, guia d’escaladors,i a la dreta el Cap de Mort, que no pot ser més reial. Al mig d’aquests dos rocams, un sender ens endinsarà al bosc i  una ziga–zaga de senders de pedra ens portaran a un replà. Disfruteu de les vistes de la Serra de l’Obac i Montserrat.

Unes escales de pedra, girant a mà esquerra, ens posaran en el Camí de Can Pobla. Passarem pel Forn d’Obra, magníficament restaurat amb fusta, i arribarem a la cadena de Can Pobla. (CONTROL-1).

Un  sender boscós i una fita verda ens indicaran que estem iniciant la pujada de la Canal de l’Abella. Veurem un forn de calç amb un arbre al mig, i al cap d’una estona hi serem al Camí de la Carena del Pagès i a mà esquerra, ens desviem solament uns metres, contemplarem el mític Morral del Drac, on segons la llegenda vivia el drac que tenia atemorit a tota la comarca. (CONTROL-2).

Davallarem per un sender ombrívol i per una cruïlla a mà esquerra, farem un anada i tornada (caminarem sempre per la nostra dreta),tot arribant a un cul-de-sac (o sia, el sender acaba aquí) on és l’Ermita de Santa Agnès. Construïda sota una roca,data del s.XIV (a.1341) i depenia del Monestir de Sant Llorenç. Va ser un convent de monges i es conserva l’església, el safareig i la recollida d’aigües, així com altres dependències en runes. Lloc molt bonic i interessant.

Recularem uns 200 m. i, per una fita verda que tenim a l’esquerra, davallarem per un sender que ens durà al Camí de la Senyora. En la Roca Foradada haureu de passar pel mig del forat, ja que ha desaparegut el sender que l’envoltava, ajudats pels Informadors, si cal. Desprès de passar per la Balma Fosca i la Balma Clara, arribareu a una cruïlla, que per una lleugera pujada,ajudats, si cal, pels Informadors, conectareu amb el Camí de la Font Soleia. (CONTROL-3).

La panoràmica d’aquest camí és molt bonica: tindreu als vostres peus les Castellasses del Dalmau i les de Can Torres,fins i tot el mar si fa un bon dia. Un cop feu  quasi tot el Camí,arribareu a una altra cruïlla (CONTROL-4). Aquest sender recargolat us durà al Morral de la Codoleda i el Turó del Gurugú.

Des del Gurugú podreu veure una bonica i extraordinària panoràmica de tot el Morral i les Castellasses de Can Torres, que solament es pot veure des d’ aquest turó.

Prendreu el Camí del Moliner i arribareu a la recepció i fi de la Ronda.

 

(En la pàgina web, arribant a aquest espai, us podeu descarregar el track de la Ronda pel GPS o móbil)

 

 PREUS:

 

1)-PAGAMENT A L’AVANÇADA

Ingressant per transferència al nostre IBAN

ES30 – 2100- 0423- 9002- 0007-6844

fins el divendres 15 d’octubre.

 

1.A) Socis/Sòcies UEM, grans i menors 16 anys: 7 €.

Els socis de la UEM han de ser-hi al corrent del pagament de la temporada 2021-2022.El rebut es domiciliarà l’1 d’octubre de 2021. Els socis no domiciliats ens podran liquidar el rebut a la taula d’inscripció.Si no és així, no se’l considerarà Soci.

 

2.B) Participant No Soci de la UEM: 9 €.

Cal que poseu el nom, dos cognoms, telèfon, e-mail i núm. del DNI (imprescindible)

 

2.C) Menors 16 anys No soci de la UEM: 8 €

Cal que poseu el nom, dos cognoms, telèfon  i núm. del DNI o CATSALUT.

 

2.D) -Tots els participants que heu pagat a l’avançada  haureu de passar el dia de la Ronda per la taula d’INSCRIPCIONS, a partir de les 8:30 h, i deixar-nos el vostre comprovant bancari. Un cop identificats es lliurarà la targeta dels CONTROLS, QUE NO HEU D’OMPLIR,  i una identificació com a participant de la Ronda, la qual cosa us permetrà accedir-hi a les taules d’avituallament, tant a la sortida com a l’arribada.

 

 

3.1) INSCRIPCIONS EL DIA DE LA RONDA: Pagament en metàl·lic.

Soci UEM: 9 €

No soci :  11 €

Menors 16 anys: 8 €

-Els participants el dia de la Ronda hauran d’omplir les seves dades fent constar el nom, dos cognoms, e-mail i el número del DNI tant si és soci com no soci (si no disposem d’aquestes dades no podrem tramitar l’assegurança i no es pot participar a la Ronda) en les targetes blanques que trobareu en un taulell. Feu-lo individualment, si us plau; no s’hi val, p.e., Família X, X€. Els menors de 16 anys també heu de posar el vostre número del DNI, i, si no el teniu,el número de CATSALUT.

 

NORMES:

 

-IMPORTANT¡¡ :

-En cas d’accident heu de trucar als telèfons de la recepció:

608 096 668 (Unió Excursionista)  655 811 635  -  647 927 610

des d’on contactarem amb la companyia asseguradora.- Els menors de 14 anys han d’anar acompanyats de persones adultes.

-La direcció del Parc de Sant Llorenç ens comunica que a causa d’uns corriols força fràgils per les pendents, el número de participants resta limitat a 250 persones.-La Ronda és una caminada popular i no es permet fer-la corrent.

-El controladors, els ajudants dels controladors i personal de taula portaran una armilla identificativa.

-El recorregut de la Ronda  serà degudament senyalitzat amb una cinta de colors.

-Les persones que portin un gos l’han de portar SEMPRE LLIGAT i els considerats perillosos (pitbull, rottweiler, etc..) LLIGATS i amb MURRIÓ. Són les lleis dels Parcs Naturals i, en cas d’incident, és responsable el propietari de l’animal i no la Unió Esxcursionista Matadepera.

-Un equip de persones, “els escombres”, s’encarregaran de recollir les cintes de marcatge i les deixalles (esperem que no n’hi hagi cap). Sortiran mitja hora desprès de la sortida de l’últim participant; per tant, si atrapessin als darrers excursionistes, vol dir que caminen a poc a poc i aquests no podrien continuar la Ronda, ja què no trobarien els senyals i se’ls invitarà a abandonar-la i se’ls tornarien els diners.

-Informació personalitzada a l’e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668

-En cas d’ajornar la Ronda a causa del mal temps, la faríem el diumenge 31 d’octubre.

-Els preus inclouen l’Assegurança Privada Obligatòria de Muntanya, temporal 24 hores.Als federats de la Federació de les Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) se’ls abonarà 1 € a l’arribada mostrant-nos el Carnet Federatiu 2021.

-Tots els participants rebran un obsequi/recordatori de la Ronda.

PROTOCOL COVID-19

-Les persones de la recepció portaran mascareta,les taules tindran dispensadors de gel hidroalcohòlic i duran guants per repartir els queviures, cobrar en metàl·lic,etc

-Els participants portaran també mascareta quan es dirigeixin a les taules, a les persones de la recepció i als controladors del recorregut.

-Els participans signaran la “Declaració Responsable sobre el Covid-19” i ho enviaran per e-mail (els del pagament on-line) o el lliuraran personalment a la recepció de la Ronda els que s’inscriguin el diumenge.

COL·LABORACIÓ:

Com cada edició, fem una crida als socis i simpatitzants de la UEM per a sol·licitar-los l’ajut que representa portar a bon terme totes les tasques que requereix una Ronda: marcatge del recorregut, controls, preparació de les taules d’inscripció i avituallaments, etc.  (*) Pels que no coneguin Matadepera-08230 o no portin GPS:Us situeu a la plaça Sant Jordi, amb un gran rellotge de sol  (circular, parada de bus al costat de l’Escola de Música), gireu a mà dreta C/Enric Genescà (Pavelló Municipal “1er d Octubre”), seguiu recte, passeu una rotonda amb una olivera, seguiu a mà dreta pel Passeig del Pla fins la Pça.Sant Llorenç (circular) gireu a mà dreta pel Passeig del Pla, (NO agafeu el C/Font del Querol) continueu pel carrer Passeig del Munt  fins que arribeu el C/Camí del Mollner i pugeu fins el núm. 56.