Excursió al Pont Gòtic, Pont de les Arnaules, l’ermita romànica de “Santa Creu de Palou” i Masia “El Farell”.

-->

Data:              Diumenge, 27 de gener de 2019.

Lloc de Sortida: Pavelló “1er d’Octubre” (nou nom del Pavelló Municipal de Matadepera), portes costat Riera de les Arenes, aprox, a la porta d’entrada del bar del pavelló).

Hora:              7:30 h. del matí, desplaçant-nos en cotxes particulars, per l’autopista de peatge, fins l’aparcament de El Pont de Vilomara, al costat del “Pont Gòtic”.

Distància:         12 km

Dificultat:        Fàcil

Desnivell màxim: 212 m

Temps:            4 hores, sense comptar aturades.

 

Excursió al Pont Gòtic, Pont de les Arnaules, l’ermita romànica de “Santa Creu de Palou” i Masia “El Farell”.

(Nota: aquesta excursió va ser ajornada el passat diumenge 18 de novembre a causa de la pluja)

 

La UEM vol completar la segona part de l’excursió de “Les Masies”  que vam fer el mes de gener del 2018  a Puigdaura i Matarrodona.

Aparcarem al Pont Gòtic i ho visitarem caminant. Es creu que data de principis del S.XI i la reconstrucció actual, amb vuit arcades, és  de la meitat del s.XVII.

Tot caminant continuarem fins el “Pont de les Arnaules”, pont de roca natural amb més de 40 milions d’anys. Impressionant¡¡ (Espai d’Interès Geològic i Paleontològic de Manresa).

Tornarem als cotxes i els deixarem al barri nord de Vilomara, al costat del Mas de la Casa Nova de Sant Jaume. Continuarem per un sender forestal ample i de poc desnivell, passant per les tines Cal Padre, La Pedrera i tines del Docte. Creuant una antiga bassa, ens acostarem a l’ermita de “Santa Creu de Palou” i seguirem cap a la Masia “’El Farell”, tornant a l’aparcament per la Riera de Santa Creu.

El Farell és una masia fortificada del s.XVII amb diferents afegits que destaquen per la seva alçada. Podrem apreciar finestres i portes de diferents estils i la resta d’unes tines. L’ermita de Santa Creu és del S.XI i es conserven força bé l’àbside, el campanar i la façana principal. Per l’itinerari passarem per la Casa Nova de Sant Jaume, les Tines de Cal Padre, la Pedrera i la Bassa de l’ermita.

Encara que aquestes edificacions estan en runes, ens donaran una idea de com era la vida en aquesta banda del Parc de Sant Llorenç.

Cal portar esmorzar.

Nous preus 2019 de l’excursió:

SOCIS: gratuït.

NO SOCIS: 5 €.

 

Assegurança Temporal 24 hores:

SOCIS NO FEDERATS: 4,50 €

PARTICIPANTS NO FEDERATS: 6 €

 

Els No socis i Participants No federats paguen, doncs, la suma l’excursió més l’assegurança.

 

Tots plegats, Socis i No Socis compartirem les despesses de cotxe ( 5 €), que pagarem als conductors.

 

Cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668, facilitant-nos un telèfon de contacte.