Excursió al Parc de Sant Llorenç, caminant per la Carena de l’Espluga i la Serra de la Pola GR-5

-->

Excursió al Parc de Sant Llorenç, caminant per la Carena de l’Espluga i la Serra de la Pola GR-5

Data:              Dissabte, 24 d’abril de 2021.

Lloc de Sortida: Pavelló Municipal “1er d’Octubre”, (costat Riera, Bar “ El Pavelló)

Hora:       7:45 h.(*) del matí, desplaçant-nos en cotxes particulars fins l’aparcament de l’Alzina del Salari.

Distància:         11,150 km

Dificultat:         Fàcil per senderistes experts

Temps:            3:45 hores, sense comptar aturades.

 

(*) Sortirem una mica més d’hora per la dificultat de trobar aparcament els caps de setmana del confinament.

NOTA COVID-19:

Els participants d’aquesta travessa hauran de complir amb les normes establertes. Dins del cotxe es portarà la mascareta i durant el recorregut, ja sigui caminant o en les aturades, es mantindrà la distància. (Veure “Protocol Excursionisme”). El recorregut es fa íntegrament per la comarca del Vallès Occidental.

 

Excursió al Parc de Sant Llorenç, caminant per  la Carena de l’Espluga i la Serra de la Pola GR-5.

 

Iniciarem el recorregut per l’Avenc del Picarol, sortint a un sender que ens portarà al Coll de Tres Creus, la Porquerissa i la Font de la Pola. Des d’aquí davallarem, sempre amb bones vistes, cap el Turó de l’Espluga (727 m) on als seus peus hi ha la Balma de l’Espluga, aixopluc, tant per les persones com pels ramats, durant molt de temps. L’espai és molt ample i l’aprofitarem per esmorzar.

Continuarem davallant una mica per un sender estret que al cap d’una estona finalitza a la Carena de l’Espluga. Tombarem a mà esquerra seguint la carena i en una cruïlla farem una anada i tornada per a visitar les restes de la Casa de L’Espluga. Habitada durant els segles XIV al XVI, es conserven dues parets i la cisterna. Destaca, en algunes zones, la construcció amb el sistema  opus espicatum  que ja utilitzaven els primers cristians.

Passarem pels grans rocams que hem vist des del camí de la Font de la Pola, per la Balma del Quarto de Reixa i pel Quarto de Reixa. Una lleugera pujada ens durà al Coll de Tanca, des d’on seguirem un sender que va a parar a un altre de més gran que és el GR-5 (va des de Sitges a Canet de Mar). Girant a mà esquerra prendrem el sender que ens portarà al Coll de Boix.

Tot seguit, continuarem pels sender que ens duria a la Carena de la Castanyrera. Però girarem una mica abans a mà dreta i un sender ens portarà a l’Avenc del Llest i a la Font dels Traginers. Des d’aquí davallarem cap l’aparcament.

 

ATENCIÓ¡

NOU PROTOCOL DE LA FECC I DE L’ASSEGURADORA AGRUPACIÓ PER A LES LLICÈNCIES TEMPORALS.

1-La FEEC ha de tenir les dades del participant abans de què aquest iniciï l’excursió. O sia, si l’excursió comença  el dissabte a les 7:45 h., com és el nostre cas, les dades han de ser-hi a la UEM abans de les 21:00 h.de divendres. (La FEEC  i tots els centres excursionistes tanquem dissabte i diumenge) .S’ha de sortir, doncs, ja assegurat.

2-Si hi ha alguna baixa el dia de l’excursió, abonarem els diners.

El “Procediment d’accident” passa per a trucar als telèfons següents: al 112 (urgència màxima) i al 900 120 180 per qualsevol tipus de lesió (triar l’hospital,si cal que vingui una ambulància, etc..)

L’accidentat solament s’ha d’identificar amb el núm. del DNI.

Heu de tenir present que els centres excursionistes no tramitem aquestes gestions telefòniques ni omplin papers com es feia antigament.

ATENCIÓ “NO FEDERATS” A LES NOVES NORMES DE LA LLEI RGPD (Règim General de Protecció de Dades Personals 679/2016 que va entrar en vigor el 25 de maig de 2018)

Al moment de fer la inscripció per aquesta excursió  ens heu d’aportar, si us plau, les següents dades:

-Nom i dos cognoms.

-Nº DNI (o Catsalud el que no tingui DNI)

-Data de naixement (format dd/mm/aaaa)

-Telèfon (format 9 dígits)

-Correu electrònic (format “exemple@exemple.com”)

-Un cop entrades aquestes dades al fitxer de la FEEC, ja no caldrà que les torneu a posar cada vegada que vingueu a fer una excursió amb la UEM.

ATENCIÓ¡ Sense aquestes dades no podrem assegurar el participant.

El programa de la FEEC no admet que manqui una sola dada.

Si us plau: no espereu a facilitar-nos les dades a la sortida:. Passeu-nos-les al nostre mail abans del divendres ( o el dissabte si l’excursió és el diumenge).

Preus de l’excursió:

SOCIS: gratuït.

NO SOCIS: 5 €.

Assegurança Temporal 24 hores:

SOCIS NO FEDERATS: 4,50 €

PARTICIPANTS NO FEDERATS: 6 € 

 

Aquestes despesses ens les heu d’ingressar al nostre IBAN: ES30-2100-0423-9002-0007-6844 abans del dijous a les 21:00 h.

Tal com diu el Protocol, no cobrem a mà i en metàl·lic.Les persones que ens ingressin el divendres ens hauran de mostrar el comprovant bancari.

smart