Excursió a l’àrea del Parc de Sant Llorenç “Les Rafardes”

-->

Excursió a l’àrea del Parc de Sant Llorenç “Les Rafardes”

Data:              Diumenge, 17 de febrer de 2019.

Lloc de Sortida: Pavelló Municipal “1er d’Octubre”,porta costat Riera, on és el bar del Pavelló.

Hora:              8 h. del matí, desplaçant-nos en cotxes particulars per la carretera BV-1221 (la del Coll d’Estenalles) fins l’aparcament del km 18,5.

Distància:         10 km

Dificultat:        Fàcil

Temps:            3:45 hores, sense comptar aturades.

Iniciarem  la caminada des de la masia La Vall, que la visitarem al final del trajecte, al terme municipal de Mura. Aquesta masia data del s.XII i després de moltes transformacions, l’any 1935 va ser reformada en casa d’estiueg. Destaca l’estany circular i la font que continúa rajant amb la placa de ceràmica de la Mare de Déu de Montserrat, així com tota la zona ajardinada. Actualment declarada en runes, és “Bé d’Interès Local”.

Continuarem caminant quasi tot el recorregut per un sender forestal i molt ample per  la zona de ponent del Parc, formada per un conjunt de masies, com les Solanes i les Refardes, que juntament amb els pantans del seu nom, recollidors de l’aigua dels torrents del Jueu i del Soler, formen una zona agrícola que es pretén recuperar per la pastura obrint nous espais.

A la masia Les Solanes no podrem accedir-hi, ja què es un gran habitatge de propietat particular i protegida amb unes grans reixes. Si que ho farem al seu pantà, del mateix nom. Un cop visitat, passarem per un altre pantà, més petit, en el camí que ens portarà a la Masia de Les Rafardes, lloc on esmorzarem.

Aquesta masia, també ”Bé d’Interès Local”, és molt petita i bastant moderna, potser del S.XVIII, La darrera reforma es va fer a meitat del segle passat.

Creuant el torrent que porta el nom de la masia, arribarem als Entreforcs, caminarem uns minuts al costat de l’asfalt i fem un gir a l’esquerra farem el camí de tornada passant per una cabana de pedra seca i pels costats dels conreus arribarem a La Vall, que ara sí que entrarem a visitar-la, tot esperant que llueixi un bon sol que ens permeti admirar les parets, finestres, jardins i portes d’aquesta masia.

 

Cal portar l’esmorzar.

 

Per inscriure’s feu-lo, si us plau, a l’ e-mail uem@uem.cat o trucant al telèfon 608 096 668, facilitant-nos les dades que expliquem a continuació:

 

 

ATENCIÓ “NO FEDERATS” A LES NOVES NORMES DE LA LLEI RGPD:

Al moment de fer l’inscripció per aquesta excursió  ens heu d’aportar, si us plau, les següents dades:

-Nom i dos cognoms.

-Nº DNI (o Catsalud el que no tingui DNI)

-Data de naixement (format dd/mm/aaaa)

-Telèfon (format 9 dígits)

-Correu electrònic (format “exemple@exemple.com”)

-Un cop entrades aquestes dades al fitxer de la FEEC, ja no caldrà que les torneu a posar cada vegada que vingueu a fer una excursió amb la UEM.

Sense aquestes dades no podrem assegurar al participant.

Si us plau: no espereu a facilitar-nos les dades a la sortida: ens fa perdre a tothom molt de temps. Passeu-nos-les al nostre mail abans del dissabte 16 de febrer o ens truqueu per telèfon.

Els participants NO FEDERATS de la darrera excursió (Masia El Farell i Santa Creu de Palou  del 27 de gener-2019) no cal que ens aporteu les dades, ja les tenim).

 

Nous preus 2019 de l’excursió:

SOCIS: gratuït.

NO SOCIS: 5 €.

 

Assegurança Temporal 24 hores:

SOCIS NO FEDERATS: 4,50 €

PARTICIPANTS NO FEDERATS: 6 €