EXCURSIÓ AL CIMS DEL MONTSENY “TURÓ DE L’HOME” I “LES AGUDES”.

-->

EXCURSIÓ AL CIMS DEL MONTSENY “TURÓ DE L’HOME” I “LES AGUDES”.

 

Data:              Dissabte, 26 de setembre de 2020.

Lloc de Sortida: Pavelló Municipal “1er d’Octubre”, (costat Riera, Bar “ El Pavelló)

Hora:       7:30 h. del matí, desplaçant-nos en cotxes particulars fins l’aparcament de l’ermita de Santa Fe del Montseny.

Distància:         12,216 km

Pujada acumalada: 590 m

Dificultat:         Mitjana

Temps:            4:15 hores, sense comptar aturades.

 

Caminarem pels dos cims més elevats del Montseny: el Turó de l’Home (1.706 m) i Les Agudes (1.703 m), essent una de les excursions més boniques d’aquest Parc Natural.

El recorregut és diferent del què vam fer les dues darreres vegades. Pujarem primer a Les Agudes seguint un camí forestal que iniciarem al costat de l’ermita. de la qual es considera la seva capella com l’origen , any 1231, del centre històric de la vall i el que li ha donat el nom de Montseny a tot el Parc. Actualment està un xic deteriorada i el seu hostal adosat és el que manté les quatre parets, com aquell que diu. A pocs metres trobarem l’Escola de Natura Can Lleonart, (la primera escola de natura de l’estat espanyol, 1978). La veurem des de fora.

Continuant pel sender, passarem davant de la Masia Can Trompu, des d’on iniciarem, de mica en mica, la pujada cap a Les Agudes. A mà dreta d’aquest camí forestal trobarem unes restes d’un campament militar. Tot arribant a una cruïlla de senders, veurem un edifici de pedra, ben conservat exteriorment, tancat des de fa uns anys, anomenat El Convent del Pla de l’Espinal,i que pertany als Jesuïtes.

Seguint el sender, una gran fita de pedres ens indica el camí cap a Les Agudes, passant pel Poressar, un sot d’un torrent i el Mal Pas, part del sender amb pedres com si fos una tartera, curta i sense cap dificultat.

Tot arribant a un pla hi és la Font del Briançó, on neix la Riera de Gualba. Amb dos bancs de pedra a banda i banda, és el lloc on esmozarem.

Les falgueres ens indiquen que som als 1.500 m d’altitud i comencem a veure  bones panoràmiques: el mar, el Pantà de Santa Fe, el castell de Montsoriu d’Arbúcies i el Turó de l’Home.

 

Pujarem a Les Agudes, farem un descans contemplant les vistes i fent fotos, i iniciant tot seguit la davallada cap el Turó de l’Home,passant per sota del Puig Sacarbassa (1.682 m). Un cop arribat al Turó, farem un altre descans i iniciarem la tornada, tot passant pel coll dels Rocs Cremats, el Pou de neu del Comte, un pou de glaç de grans dimensions, la Font de Passavets, i seguint la Riera de Santa Fe, arribarem al centre d’ informació Can Cassades i a l’aparcament,

Dir-vos que el 75% del recorregut transcorre per paratges ombrívols i que solament tindrem sol de ple des de Les Agudes al Turò de l’Home; no gaire més de mitja hora, aprox.

L’arribada a Matadepera està prevista a a 2/4 de tres, aprox.

 

Cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.

Cal portar esmorzar.

En cas d’ajornar-la pel mal temps, la faríem el proper dissabte 3 d’octubre.

 

 

ATENCIÓ¡¡¡

NOU PROTOCOL DE LA FECC I DE L’ASSEGURADORA AGRUPACIÓ PER A LES LLICÈNCIES TEMPORALS.

1-La FEEC ha de tenir les dades del participant abans de què aquest iniciÏ l’excursió. O sia, si l’excursió comença  el dissabte a les 7:30 h., com és el nostre cas, les dades han de ser-hi a la UEM abans del dijous a les 21:00 h. (La FEEC  i tots els centres excursionistes tanquem dissabte i diumenge) .S’ha de sortir, doncs, ja assegurat.

2-Si hi ha alguna baixa el dia de l’excursió, us abonarem els diners.

El “Procediment d’accident” passa per a trucar als telèfons següents: al 112 (urgència màxima) i al 900 120 180 per qualsevol tipus de lesió (triar l’hospital,si cal que vingui una ambulància, etc..)

L’accidentat solament s’ha d’identificar amb el nº del DNI.

Heu de tenir present que els centres excursionistes no tramitem aquestes gestions telefòniques ni omplin papers com es feia antigament.

ATENCIÓ “NO FEDERATS” A LES NOVES NORMES DE LA LLEI RGPD (Règim General de Protecció de Dades Personals 679/2016 que va entrar en vigor el 25 de maig de 2018)

Al moment de fer la inscripció per aquesta excursió  ens heu d’aportar, si us plau, les següents dades:

-Nom i dos cognoms.

-Nº DNI (o Catsalud el que no tingui DNI)

-Data de naixement (format dd/mm/aaaa)

-Telèfon (format 9 dígits)

-Correu electrònic (format “exemple@exemple.com”)

-Un cop entrades aquestes dades al fitxer de la FEEC, ja no caldrà que les torneu a posar cada vegada que vingueu a fer una excursió amb la UEM.

ATENCIÓ¡ Sense aquestes dades no podrem assegurar el participant.

El programa de la FEEC no admet que manqui una sola dada.

Si us plau: no espereu a facilitar-nos les dades a la sortida.

Preus de l’excursió:

SOCIS: gratuït.

NO SOCIS: 5 €.

Assegurança Temporal 24 hores:

SOCIS NO FEDERATS: 4,50 €

PARTICIPANTS NO FEDERATS: 6 € 

 

Aquestes despesses ens les heu d’ingressar al nostre IBAN: ES30-2100-0423-9002-0007-6844 abans del dijous a les 21:00 h.

 

DESPESSES COTXE: Acompanyants del cotxe,(4 persones per cotxe, inclós el conductor), socis i no socis, 5 €/persona. ( O sia, el viatge, gasolina/gasoil + peatge, té un cost pel conductor de 20 €)

Aquestes despesses es paguen el mateix dia de la excursió.