EXCURSIÓ AL “CAMÍ DE LA RETIRADA” (data al setembre)

-->

El dia i l’hora d’aquestes dues excursions es posaran el proper primer de setembre

 

EXCURSIÓ AL “CAMÍ DE LA RETIRADA”

 

Data:              Dissabte, 25 d’abril de 2020 (*)

Lloc de Sortida: Pavelló Municipal “1er d’Octubre”, (costat Riera, Bar “ El Pavelló)

Hora:              7:30 h. del matí, desplaçant-nos fins l’aparcament municipal de Molló (**)

Distància:         14 km

Dificultat:         Mitjana

Altitud màxima:   1.512 m (Coll d’Ares)

Desnivell:         + 990 m.//-555 m.

Temps:            4:30: hores, sense comptar aturades.

(*)                 Tot depenent de les recomanacions mèdiques sobre el coronavirus.

 

“Camí de la Retirada” és qualsevol de les rutes que preneren els exiliats per passar la frontera francesa entre els mesos de gener i abril de  l’any 1939.

Pel  Coll d’Ares passaren al voltant de 90.000 persones. És una excursió lineal, des de Molló (Ripollès) a Prats de Molló (Vallespir, França). No cal dir que el paisatge és molt bonic, tot passant per boscos, prats, “casilla” dels carrabiners, rocams, etc..

Un cop arribats a Molló, deixarem els cotxes en l’aparcament i iniacerem la caminada des de la Plaça de l’Ajuntament. La tornada la farem en un taxi  de 8 places (segons els  participants) que ens durà  Molló.

Us podeu inscriure a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.

Cal portar esmorzar, dinar i begudes, ja què no passarem per cap font.

 

 

                                                ATENCIÓ¡

NOU PROTOCOL DE LA FECC I DE L’ASSEGURADORA AGRUPACIÓ PER A LES LLICÈNCIES TEMPORALS.

1-La FEEC ha de tenir les dades del participant abans de què aquest iniciÏ l’excursió. O sia, si l’excursió comença  el dissabte a les 7:30 h., com és el nostre cas, les dades han de ser-hi a la FEEC el divendres abans de les 23:59 hores. (La FEEC  i tots els centres excursionistes tanquem dissabte i diumenge) .S’ha de sortir, doncs, ja assegurat.

2-Si hi ha alguna baixa el dia de l’excursió, abonarem els diners i si es produeix una inscripció  també el mateix dia, la UEM farà el pagament a la FEEC el dissabte, però l’assegurat no podrà, en cas d’accident, donar el part fins l’endemà. 

El “Procediment d’accident” passa per a trucar als telèfons següents: al 112 (urgència màxima) i al 900 120 180 per qualsevol tipus de lesió (triar l’hospital,si cal que vingui una ambulància, etc..)

L’accidentat solament s’ha d’identificar amb el nº del DNI.

Heu de tenir present que els centres excursionistes no tramitem aquestes gestions telefòniques ni omplin papers com es feia antigament.

ATENCIÓ “NO FEDERATS” A LES NOVES NORMES DE LA LLEI RGPD (Règim General de Protecció de Dades Personals 679/2016 que va entrar en vigor el 25 de maig de 2018)

Al moment de fer la inscripció per aquesta excursió  ens heu d’aportar, si us plau, les següents dades:

-Nom i dos cognoms.

-Nº DNI (o Catsalud el que no tingui DNI)

-Data de naixement (format dd/mm/aaaa)

-Telèfon (format 9 dígits)

-Correu electrònic (format “exemple@exemple.com”)

-Un cop entrades aquestes dades al fitxer de la FEEC, ja no caldrà que les torneu a posar cada vegada que vingueu a fer una excursió amb la UEM.

ATENCIÓ¡ Sense aquestes dades no podrem assegurar el participant.

El programa de la FEEC no admet que manqui una sola dada.

Si us plau: no espereu a facilitar-nos les dades a la sortida: ens fa perdre a tothom molt de temps i ara ja vegeu que s’ha de fer tot a l’avançada. Passeu-nos-les al nostre mail abans del divendres ( o el dissabte si l’excursió és el diumenge).

Les prestacions d’aquesta llicència temporal les podeu consultar a la pàgina web de la FEEC, www.feec.cat, apartat FEDERA`T/ Llicències federals temporals (pàgina 5, modalitats 4 i 5).

 

 

 

Preus de l’excursió:

SOCIS: gratuït.

NO SOCIS: 5 €.

Assegurança Temporal 24 hores:

SOCIS NO FEDERATS: 4,50 €

PARTICIPANTS NO FEDERATS: 6 € 

NOTA:

Heu d’ingressar la quantitat que us pertoca al nostre IBAN:

ES30-2100-0423-9002-0007-6844

 

El cost total de l’excursió serà, aprox, al voltant de 18 €, aprox. Inclou el cost dels cotxes particulars, anada i tornada Matadepera-Molló (que liquidarem als xòfers) i el taxi (que pagarem tots al taxista). La tornada està prevista al voltant de les 7 de la tarda.

 

HISTÒRIA D’UNA FOTO (Foto Viollet)

 

Pot ser que sigui la més simbòlica de l’exili cap a França. Feta per la periodista belga Helène Roger Viollet, va ser publicada  a L’llustration el 18 de febrer de 1939.

Podem veure a una família altaragonesa (de Montsó, Osca). Davant el pare Mariano Gracia i la seva filla Alicia, de set anys. Darrera el fill petit Amadeo, quatre anys, que li dona la mà a Thomas Coll, veí i guia de Prats de Molló, que els hi va ajudar a passar la frontera,  i el  primogènit Antonio. La mare va morir amb un bombardeig a Montsó el 1937 i va deixar mutilats a l’Alicia i a l’Amadeo, que va morir recentment, el 2019.

Hi ha també un monument del pare i la filla a La Vajol (Monument als Exiliats)