50è ANIVERSARI DE LA FLAMA DE LA LLENGUA CATALANA

-->

La Renovació de la Flama de la Llengua Catalana és un esdeveniment anual amb carácter reivindicatiu, i alhora festiu, que organitza cada any una entitat o grups d’entitats i clubs excursionistes de la FEEC.

Aquesta activitat, que s’organitza ininterrompudament des de l’any 1970, vol refermar, any rera any, la voluntad d’un poble per mantenir ben viva la llengua catalana, tot fent un homenatge a Pompeu Fabra. Els orígens els trobem l’any 1968, coincidint amb el centenari del seu naixement.

La Flama s’encén a la tomba del mestre a Prada (Conflent) i la torxa es porta caminant fins el monestir de Montserrat.

El recorregut està format per una sèrie de trams i a les “Entitats del Vallès” (C.E. Castellar, C.M.Mollet, C.E. Sant Feliu de Codines i U.E. Matadepera)  ens correspon fer el tram La Gleva (Osona)- Moià (Moianès), de 43,90 km el dijous 21 de febrer. La UEM ha apadrinat  el Sub-Tram 2:  Sant Bartomeu de Grau – Can Franquesa, de 8,100 km, un desnivell positiu de +45 m i un de negatiu de -335 m. L’horari oficial de sortida des de Sant Bartomeu és a ¾ de 10  i l’arribada a Can Franquesa, aprox,   a 3/4 de 12 del migdia. Tot sense comptar aturades i tenint en compte que el ritme, en grups nombrosos, es pot reduir per diferents motius: esmorzar, dinars, fotos, etc.. Cal que algú o alguns del nostre grup portin gps, imprescindible, aixì com entrepans i begudes, per si de cas.

L’horari de sortida  pels voluntaris per ser-hi a Sant Bartomeu abans de l’hora oficial és a ¾ de 8 del matí, essent el punt de trobada a Terrassa, al Club Natació Terrassa del Bonaire, C/Sabadell, 6B, dirigint-nos a l’autopista de peatge Terrassa-Manresa per prendre la C-25 fins a Vic i Sant Bartomeu.

L’incovenient pels participants en recorreguts lineals és el cotxe: s’ha de deixar al punt de sortida i a l’arribada has de tornar a buscar-lo. Aquí la  organització pot portar en un sol viatge quatre conductorsos en un 4×4 de Can Franquesa a Sant Bartomeu. Sí que podem dir que el grup responsable de la UEM d’aquest sub-tram tornarà caminant al punt de sortida. La resta de participants, o sia a partir de 5è cotxe per ordre d’inscripció, s’ho haurà de programar.

Les inscripcions les podeu fer a la UEM, e-mail uem@uem.cat o trucant al telèfon 608 096 668. Obligatori ser federat de la FEEC.  Les despesses del viatge es liquidaran al conductor del cotxe ( Calculem, Km i peatge,  6 €/persona)

 

 

Matadepera, 4 de febrer de 2019