Ronda 2017

-->

XXXIIª RONDA DE MATADEPERA

Inscripció On-Line

 

Data:  Diumenge, 22 d’octubre de 2017

Lloc de sortida:  C/Camí del Moliner, front el número 56, 08230-Matadepera, al costat de l’aparcament del Parc “Camí dels Monjos”. No confondre amb l’aparcament dels “Dipòsits”, que és una mica més amunt. (*)

Recollida targetes,inscripcions,avituallament i sortida:  De 8:30 a 9:30 h.

Distància:          9,520 km

Dificultat:         Mitjana

Temps:             3:45 h, sense comptar aturades.

Tancament de la recepció: 15:00 h.

 

MOLT IMPORTANT:A causa dels accesos que no permeten l’entrada de cotxes als senders del recorregut que passem, no es podrà donar l’entrepà de l’esmorzar. L’avituallament es farà de la següent manera: Al punt de sortida es donarà coca (aigua, vi dolç i refrescs), dues ampolles d’aigua de mig litre  i fruita. A l’arribada haurà un bon pica-pica ( embotits,formatges, aperitius i begudes). És convenient, doncs, que cada participant sigui autosuficient en el tema de la beguda i l’esmorzar.

Està prohibit als participants deixar el cotxe a l’aparcament del Parc, que s’obrirà al públic en general a partir de les 9:30 hores.

 

1) La part de Sant Llorenç del Munt compresa entre la Castellasa del Dalmau, La Pinassa i la Font Neda és, segons la nostra opinió, la zona menys visitada del Parc. Probablement sigui per què està un pèl allunyada de Matadepera, de Castellar del Vallès o de Sant Llorenç Savall, però és tant bonica i espectacular com altres indrets del Parc.

La primera part de la Ronda passa pel “Camí Moliner”. A les masies escampades pels voltants de La Mola els mancava l’aigua. A la vall del riu Ripoll, impulsat pels monjos que vivien a Sant Llorenç del Munt i pels senyors feudals que havitaven al Castell de Pera,  es va anar formant una incipient indústria  que era la de moldre el gra als molins fariners que se’n van anar construint al llarg d’aquest riu. D’aquí ve el nom d’quest camí históric.

Un cop passat els voltants del Coll de Grua, prendrem el sender que ens durà a la Castellassa de Can Torres i abans d’arribar al Coll Llarg ens desviarem a mà esquerra davallant per una canal. Ja veiem la Castellassa del Dalmau.(Control-1)

Davallarem per un sender molt estret cap el Torrent de Matalonga, el creuarem i una lleugera pujada, tot passant pel costat de Les Guineueres, ens conduirà al Palleret, un gran rocam al costat de la Castellassa del Dalmau. En el seu replà hi ha una bona panoràmica (Rocamur, Gallifa, Pirineus i el Montseny), lloc ideal per esmorzar. (Control-2)

El recorregut continuarà arran d’una paret rocosa que ens portarà a la Pinassa, pi de uns 30 m. d’’alçada, situat enmig d’una canal. Davallant per un sender que surt d’aquesta canal, iniciarem la pujada cap a la Font Neda, recuperada des de fa dos any i mig. Destaquem que és una font situada amb una cota força alta. (Control-3)

Tot arrivant al Camí de la Senyora (Control-4), balcó amb bones panoràmiques i balmes, com La Clara i La Fosca, passarem pel Morral de la Codoleda o Plec de Llibres, contemplanrem, des del seu Mirador, una bona panoràmica del Vallès. Uns minuts i hi serem a l’Avenc de la Codoleda (Control-5).Des d’aquí, i per un tram del Camí dels Monjos, arribarem al punt de sortida.

La direcció del Parc de Sant Llorenç ens comunica que a causa d’uns corriols força fràgils per les pendents, el número de participants resta limitat a 250 persones.


Descarrega el Track de la Ronda 2017

2) PREUS:

-Pagament amb targeta, prèvia identificació si no l’heu feta mai, a travès de la nostra pàgina web (www.uem.cat) o ingressant per transferència al nostre IBAN que surt a la web, ambdues coses fins el dijous 19 d’octubre.

 

2.A): Socis/Sòcies UEM: 6 €.

Els socis de la UEM han de ser-hi al corrent del pagament de la temporada 2016-2017.El rebut es domiciliarà l’1 d’octubre de 2017. Si no és així, no se’l considerarà Soci.

 

2.B) Participant No Soci de la UEM: 8 €

 

2.C) Menors 16 anys: 7 €

 

Els preus inclouen l’Assegurança Privada Obligatòria de Muntanya Allianz Seguros temporal 24 hores. Als participants federats per la FEEC se’ls abonarà 1 € presentant a l’arribada el Carnet Federatiu.

Tots els participants rebran un obsequi/recordatori de la Ronda”

 

2.D) -Tots els participants que heu pagat a l’avançada  heu de passar primer per la taula d’INSCRIPCIONS, a partir de les 8:30 h, i deixar-nos el vostre comprovant bancari. Un cop identificats es lliurarà la targeta dels CONTROLS, QUE NO HEU D’OMPLIR,  i una identificació com a participant de la Ronda, la qual cosa us permetrà accedir-hi a les taules d’avituallament, tant a la sortida com a l’arribada.

 

 

3.A) INSCRIPCIONS EL DIA DE LA RONDA: Pagament en metàl·lic.

Soci UEM: 8 €

No soci :  10 €

Menors 16 anys: 7 €

 

3.B) Els participants hauran d’omplir les seves dades fent constar el nom, dos cognoms i el número del DNI tant si és soci com no soci (si no disposem d’aquestes dades no podrem tramitar l’assegurança i no es pot participar a la Ronda) en les targetes blanques que trobareu en un taulell. Feu-lo individualment, si us plau; no s’hi val, p.e., Família X, X€. Els menors de 16 anys també heu de posar el vostre número del DNI, i, si no el teniu,el número de CATSALUT.

 

 

4) NORMES:

-La Ronda és una caminada popular i no es permet fer-la corrent.

El contraladors, els ajudants dels controladors i personal de taula portaran una armilla identificativa.

-El recorregut de la Ronda  serà degudament senyalitzat amb una cinta de colors.

-Les persones que portin un gos l’han de portar SEMPRE LLIGAT i els considerats perillossos (pitbull, rottweiler, etc..) LLIGATS i amb MURRIÓ. (Són les lleis dels Parc Naturals i, en cas d’incident, és responsable el propietari de l’animal i no el centre excursionista organitzador de la caminada popular. Per evitar possibles problemes, la UEM recomana no portar gossos perillossos). En el cas de què el propietari no compleixi les lleis, la UEM li propossarà deixar la Ronda i se li tornaran els diners.

Un equip de persones, “els escombres”, s’encarregaran de recollir les cintes de marcatge i les deixalles (esperem que no n’hi hagi cap). Sortiran mitja hora desprès de la sortida de l’últim participant; per tant, si atrapessin als darrers excursionistes, vol dir que caminen a poc a poc i aquests no podrien continuar la Ronda, ja què no trobarien els senyals i se’ls invitarà a abandonar-la i se’ls tornarien els diners.

 

Informació personalitzada a l’e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668

En cas d’ajornar la Ronda a causa del mal temps, la faríem el diumenge 29 d’octubre.

 

COL·LABORACIÓ:

Com cada edició, fem una crida als socis i simpatitzants de la UEM per a sol·licitar l’ajut que representa portar a bon terme totes les tasques que requereix una Ronda: marcatge del recorregut, controls, preparació de les taules d’inscripció i avituallaments, etc.. Els col·laboradors, com cada any, tindran un obsequi especial.

 

(*) Pels que no coneguin Matadepera o no portin GPS:

Us situeu a la porta del Pavelló Municipal de Matadepera, C/Enric Genescà, s/n. A l’esquerra teniu la Riera de Les Arenes. Continueu tot recte fins arribar a una rotonda amb una olivera. Seguiu recte i a la vostra mà dreta veureu un senyal petit, fons verd i lletres blanques que diu; P (de pàrking) Camí dels Monjos. He de seguir aquest senyal , sense còrrer, i arribareu al punt de sortida de la Ronda.