Excursió a les Masies de Puigdaure i Mata-rodona

-->

Excursió a les Masies de Puigdaure i Mata-rodona

Data: Diumenge, 28 de gener de 2018.

Lloc de Sortida: Pavelló Municipal de Matadepera, porta costat Riera.

Hora: 8 h. del matí, desplaçant-nos en cotxes particulars fins l’aparcament de l’Alzina del Salari

Distància:  14,5 km

Dificultat: Mitjana

Temps: 4:15 h, sense comptar aturades.

 La UEM inicia l’any amb una excursió que ens permetrà visitar la part oest del Parc de Sant Llorenc, tot dins de la Serra de l’Obac.

El recorregut és el següent: Alzina del Salari- Graons de Mura- Coll de Boix- Turó del Mal Pas- Masia Puigdaure- Masia Mata-rodona- La Teuleria- L’Espluga- Font de la Pola- Alzina del Salari.

La caminada és llarga i prou plana, llevat de dues pujades: una al principi des de l’Alzina als Graons  i l’altra quasi al final des de l’Espluga al Coll de Tres Creus, respectivament.

Un cop al Coll de Boix, prendrem el sender de la Carena de l’Era dels Enrics que ens portarà al Turó del Mal Pas. Per aquest camí gaudirem de bones panoràmiques: Castellsapera, Montserrat i el Camí Ral. Un camí forestal ample ens durà a la masia de Puigdaure, ja en el terme municipal de Mura, indret on tenim previst esmorzar. La masia, actualment en runes, va formar part de la parròquia de Santa Creu de Palou, com també la que visitarem desprès, la de Mata-rodona. El conreu de la vinya, principalmet durant el segle XVIII, va ser la seva principal activitat.

Si continuèssim pel camí forestal, aquest ens portaria a la masia de El Farell, per això és una altra excursió. De Puigdaure a Mata-rodona no en tenim cap camí ample per arribar-hi;haurem de davallar per un sender, amb força pendent, paral·lel a la Talaia Magnífica, on trobarem una creu de ferro i una senyera en el seu punt mès alt, des d’on veurem la masia de Mata-rodona a vista d’ocell. Aquesta gran masia, aparentment ben conservada, ens donarà una idea de com vivien, fa un parell de segles, i de com era la feina dels nostres avantpassats pagesos. Pel camí de tornada, podrem veure les restes d’un forn d’quest mas, així com grans rocams, com el Turó del Pujol, i les fondalades dels torrents dels Hostalets, de l’Espluga i del Figueret.  Continuarem per un camí ample abans d’arribar al Turó de l’Espluga, iniciarem la tornada cap a l’Alzina, tot passant pel sender del Quarto de Reixa, la Font de la Pola i el Coll de Tres Creus.

Cadascú ha de preveure la seva disponibiltat per fer aquest llarg recorregut. Cal portar esmorzar.

 Els no federats hauran  de pagar 4,50 € pel concepte Assegurança Temporal 24 hores de la FEEC, fent l’ingrès al nostre IBAN ES30-2100-0423-9002-0007-6844, facilitant-nos el nom, dos cognoms nº del DNI i un telèfon de contacte, per avisar-vos en cas d’ajornament de l’excursió.

Cal inscriure’s a l’ e-mail uem@uem.cat o al telèfon 608 096 668.